Muş Alparslan Üniversitesi
 
Üniversitemizden Müjde Üstüne Müjde: BESYO’da “Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi” Bölümü Açıldı

Akademik ve idari yapısını günden güne geliştirerek Muş’un ve bölgemizin gelişimi için değerli ve kalıcı yatırımlara imza atan üniversitemiz, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuzda (BESYO) Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi bölümünün açılmasıyla yeni bir akademik birime daha kavuştu. Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, “Muş’u bir güven adası, Muşlu gençleri de geleceği ve gerçekliği olan hedeflere kilitlenmiş umut dolu insanlar hâline getirmek için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

“Ortak amacımız Muş’u ve bölgemizi ileri taşıyacak işlere imza atmaktır.”

Açılmasının üzerinden henüz bir yıl bile geçmeyen BESYO’nun, bölge gençleri için yeni bir heyecan kaynağı olduğunu belirten Prof. Dr. Polat, yüksekokulun spor fakültesine dönüşmesi yolunda bir adım daha atıldığını söyledi. Prof. Dr. Polat şöyle konuştu: “Güçlü bir akademik altyapı ve 61 öğrenci ile yola çıkan BESYO, şimdiye kadar gençliğin spor eğitimi ve spor yönetimi konularında paneller düzenledi. Bir ulusal kongreye ortak olan okulumuz, geleneksel sporlar ve oyunları ihya etmek için bir merkezin açılışı için de adım attı. Uluslararası Spor Bilimleri Dergisini yayın hayatına geçiren BESYO’yu ihya etmek için yaptığımız çalışmalar karşılıksız kalmadı ve Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Ana Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programını da açtık. Son olarak Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi bölümünün açılmasıyla BESYO’nun, Spor Fakültesi olma yolunda bir adım daha atılmış oldu.

 

Devletimizin, engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata güçlü bir şekilde katılabilmesi adına son derece başarılı ve yerinde uygulamalar gerçekleştirdiği göz önünde bulundurulduğunda, Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi bölümünün değeri ve anlamı daha iyi anlaşılmaktadır. Üniversitemizdeki tüm akademik ve idari personelin ortak amacı Muş’u ve bölgemizi ileri taşıyacak işlere imza atmaktır. Muş’u bir güven adası, Muşlu gençleri de geleceği ve gerçekliği olan hedeflere kilitlenmiş umut dolu insanlar hâline getirmek için şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya devam edeceğiz.”

 

“Muş’umuz, inşallah engelliler ve spor denilince ilk akla gelen şehirlerden biri olacaktır.”

Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi bölümüyle ilgili değerlendirmelerde bulunan BESYO Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Kırımoğlu ise şunları söyledi: “Çeşitli bedensel yetersizlikleri olan vatandaşlarımız hayatlarını eğitim anlamında da dezavantajlı olarak sürdürmek zorunda değil. Nitekim zihinsel, bedensel, işitsel ve görme engelli insanlarımızdan bir kısmı yükseköğrenime devam edebilme imkânı yakalayabiliyor. Fakat ne yazık ki önemli bir kısmı da çeşitli sebeplerle bu imkândan mahrum kalıyor.

 

Engelleri dolayısıyla eğitim alamayan insanların bu ihtiyaçlarının karşılanması, esasında kamusal bir sorumluluktur. Bu konuda en cazip ve uygulanabilir alan ise beden eğitimi ve spordur. Bunun için kalifiye eğitimcilere ihtiyacımız var. Dolayısıyla hem Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki kaynaştırma eğitimine tâbi öğrencilerin hem de özel eğitim kurumlarındaki ve rehabilitasyon merkezlerindeki engellilerin beden eğitimi ve spor alanındaki ihtiyacını karşılamak üzere nitelikli eğitimci talebini kapatmak adına BESYO bünyesinde açılan Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi bölümünün önemli bir işlev göreceğine inanıyorum. Söz konusu bölümle birlikte, özellikle Tekerlekli Sandalye Basketbol takımında Türkiye çapında başarıları da olan Muş’umuz, inşallah engelliler ve spor denilince ilk akla gelen şehirlerden biri olacaktır.

 

Bize her konuda tam destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’a engelliler ve spor eğitimi camiası adına teşekkür ediyor, yeni açılan Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi bölümümüzün sağlı nesillerin yetişmesine aracılık etmesini temenni ediyorum.”