Teknoloji, Araştırma ve Proje Koordinasyon Birimi’nden Değerlendirme Toplantısı
Teknoloji, Araştırma ve Proje Koordinasyon Birimi (TAPKOB) Yönetim Kurulu, Prof. Dr. Ulaş Çaydaş başkanlığında Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’a son üç aylık çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.
Rektörlük toplantı salonunda gerçekleştirilen brifingde TAPKOB bünyesinde kurulan Alparslan Teknoloji Transfer Ofisi Yöneticisi Dr. Öğr. Üyesi Necattin Cihat İçyer bir sunum gerçekleştirdi. Sunum kapsamında Alparslan TTO'nun kurulduğu gün itibarıyla yapmış olduğu faaliyetlere ve gelecek çalışma planına değinen Dr. İçyer, şirket kurmak isteyen, patent almak ve tescil çalışmalarında bulunmak düşüncesindeki akademisyenlerimizin bundan sonra hem üniversitemizden hem de farklı üniversitelerden katkılar alabileceğine vurgu yaptı. Bu kapsamda TTO’nun çok önemli bir faaliyetinin İnönü Üniversitesi Malatya Teknokent ile imzalanacak olan ikili iş birliği protokolü olduğunun altını çizen İçyer, söz konusu protokol ile Muş Alparslan Üniversitesi akademisyenlerinin eşit şartlarda İnönü Üniversitesi bünyesinde Teknokent imkanlarından istifade edebileceklerinin altını çizdi. Ayrıca önümüzdeki dönemde her akademik birimde tüm akademisyenlere ayrı ayrı proje hazırlama sunumları yapacaklarını da anlatan İçyer, bu konuda İnönü Üniversitesi akademik personelinin de üniversitemize katkı sunacağını belirtti.
Brifingde Merkezi Laboratuvar Sorumlusu Öğr. Gör. İlhan Küçük de yeni otomasyon sistemleri, laboratuvar imkanlarının güncel kullanım oranları ve yenilikçi politikalar üzerine bir sunum yaptı. Küçük, son üç aylık dönemde 50’ye yakın TÜBİTAK projesi başvurusuna aracılık ettiklerini, önceki yıl yapılan laboratuvar çalışmalarına kıyasla analiz sayılarında üç ayda üç kata yakın artış yaşandığını, özellikle cihaz envanterlerinin bütünüyle çıkarıldığını, komşu illerle yapılan protokoller sonrasında il dışından da çok sayıda analiz talebi geldiğini ifade etti.
Toplantı sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Üniversitemizin proje kültürünün gelişmesi ve araştırma imkanlarının iyileştirilmesi konularında yapılan çalışmaların önemini vurgulayarak çalışmalarından ötürü Prof. Dr. Ulaş Çaydaş yönetimindeki TAPKOB birimine teşekkür ederek başarılar diledi.