images

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican, Ahlat’ta Gençlerle Fetih Ruhu Üzerine Buluştu

Tarihimizin derin köklerini geleceğe taşıyan “Maziden Atiye Ahlat Programları” kapsamında düzenlenen etkinlikte, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican, 11 Kasım Pazartesi günü Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde “Ahlat ve Anadolu’dan Balkanlara Fetih Ruhu” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi.

Konuşmasında fetih ruhunun yalnızca bir askerî başarı değil, bir medeniyetin adalet, merhamet ve insanlık ilkeleriyle yoğrulmuş yürüyüşü olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Alican, Anadolu’dan Balkanlara uzanan tarihi sürecin bu değerlere dayalı bir kültür inşasının ürünü olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Mustafa Alican, Ahlat’ın Türk-İslam dünyası için taşıdığı anlamı hatırlatarak, “Ahlat, geçmişin kudretiyle geleceğin umudunu birleştiren bir medeniyet köprüsüdür. Burada taşlara kazınmış isimler, bize kim olduğumuzu ve nereden geldiğimizi hatırlatır.” sözleriyle gençlere tarih bilinci ve kültürel hafıza üzerine derin mesajlar verdi.

Etkinlik boyunca gençlerle yakından ilgilenen Rektörümüz, geçmişin mirasını geleceğe taşımanın, bir milletin kendi kimliğini koruması anlamına geldiğini vurguladı. Fetih ruhunun bugünün dünyasında yeniden anlam kazanması gerektiğini belirterek, gençleri bu bilinci diri tutmaya davet etti.

Program, katılımcıların yoğun ilgisiyle tamamlandı. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican, konuşmasının ardından gençlerle hatıra fotoğrafı çektirerek, bu tür buluşmaların tarih bilincini canlı tutma ve milli ruhu pekiştirme açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Editör: Öğr. Gör. Kübra Gökdemir



OLUŞTURULMA TARİHİ: 12-11-2025 07:05 |