Üniversitemizden 60+ Tazelenme Üniversitesi Öğrencilerine Sinema Etkinliği ve İftar
Üniversitemizde Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında 60+ Tazelenme Üniversitesi öğrencilerine özel bir etkinlik düzenlendi.
Etkinlikte sinema gösterimi ve Ramazan’a özel iftar yemeği bir arada sunuldu. Muş Alparslan Üniversitesi 60+ Tazelenme Üniversitesi ve İletişim Fakültesi iş birliğiyle Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda düzenlenen sinema etkinliğinde, yönetmenliğini Ang Lee’nin üstlendiği ve görsel zenginliğiyle dikkat çeken Pi’nin Yaşamı adlı film gösterimi yapıldı. Etkinlikte 60+ Tazelenme Üniversitesi öğrencileri, sinemanın büyüleyici atmosferini deneyimleme ve birlikte keyifli zaman geçirme fırsatı buldu. Aktif yaşlanmayı teşvik eden sosyal katılım odaklı yapısıyla dikkat çeken etkinlik, üniversitemizin sunduğu iftar programıyla devam etti.
Etkinliğe katılan 60+ Tazelenme Üniversitesi öğrencileri, sinema gösterimi ve iftar yemeği sırasında keyifli zaman geçirdiklerini belirterek, bu tür organizasyonun sosyal etkileşimlerini artırdığını ifade ettiler. 60+ Tazelenme Üniversitesi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Efe ise etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Yaşlılar Haftası kapsamında düzenlediğimiz bu film etkinliği, sadece bir kültürel aktivite olmanın ötesinde, büyüklerimizin sosyal hayata katılımını artırmayı ve öğrenmeye olan isteklerini canlı tutmayı hedeflemektedir. Üniversite çatısı altında farklı fakültelerle iş birliği içinde yürüttüğümüz bu tür etkinlikler, kuşaklar arası etkileşimi güçlendirmekte ve tazelenen bireylerimizin yaşamlarına anlam katmaktadır. Katılımcılarımızın gözlerindeki heyecan ve yüzlerindeki tebessüm, yaptığımız işin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha göstermiştir.” Program sonunda Efe, tüm katılımcılara teşekkür ederek, bu tür organizasyonların devam edeceğini ifade etti.