Malazgirt’in Tarihî Mirasına Yönelik Bilimsel Çalışmalar Yerinde İncelendi
Gorseli tam boy ac

Malazgirt’in Tarihî Mirasına Yönelik Bilimsel Çalışmalar Yerinde İncelendi

Malazgirt Zaferi’nin 955. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Malazgirt’te bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ile birlikte Üniversitemiz bünyesinde yürütülen Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırması Projesi’nin Kazı Evi’ni ziyaret etti.
Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Özalper, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Salih Gülen ve proje ekibinin de yer aldığı ziyarette, Malazgirt Projesi Bilimsel Danışmanı ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Adnan Çevik, proje kapsamında yürütülen bilimsel çalışmalar ve sahada elde edilen bulgular hakkında bilgi verdi.
Malazgirt Savaş Alanına İlişkin Araştırmalar Sürüyor
Ziyarette, Üniversitemiz bünyesinde disiplinler arası bir yaklaşımla sürdürülen proje kapsamında gerçekleştirilen arkeolojik ve tarihî araştırmalar değerlendirildi. Malazgirt Savaşı’nın gerçekleştiği alanın bilimsel veriler ışığında tespit edilmesine yönelik çalışmalar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Adnan Çevik, bugüne kadar gerçekleştirilen saha araştırmaları ve elde edilen bulguları aktardı.
Projenin Malazgirt’in tarihî geçmişinin bilimsel yöntemlerle araştırılması ve bölgenin sahip olduğu tarihî mirasın ortaya çıkarılması açısından taşıdığı öneme dikkat çekildi.
Proje Ekibiyle Bir Araya Geldiler
Kazı Evi’ndeki çalışma alanlarını inceleyen Rektör Alican ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, proje ekibiyle de bir araya gelerek yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Malazgirt’in tarihî ve kültürel mirasının bilimsel çalışmalarla ortaya çıkarılması, korunması ve gelecek nesillere aktarılmasının öneminin vurgulandığı ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.



OLUŞTURULMA TARİHİ: 24-08-2026 18:30 |