Malazgirt Zaferinin 951.Yılı Kutlu Olsun

Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Park’ında başlayan ve dört gün sürecek olan Malazgirt Savaşının 951.yıl dönümü kutlama programına Rektörümüz Fethi Ahmet Polat ve Üniversitemiz personeli katıldı.

Programa Muş Valisi İlker Gündüzöz, AK Parti Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Malazgirt Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Okçular Vakfı Başkanı aynı zamanda Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Bulanık Kaymakamı Mehmet İlidi, Malazgirt Belediye Başkanı Cengiz Altın, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve vatandaşlar da katıldı.

Mehter takımı konseri ve halk oyunları ekiplerinin gösterisiyle başlayan programa katılan personelimiz, 2 çadır ve 1 dükkânda Üniversitemizin faaliyetlerini, ürünlerini ve Malazgirt ile ilgili akademik çalışmalarını sergileyerek misafirlere bilgiler verdiler.

Tören alanında bulunan Han Çadırı ve 16 Tematik çadırda pek çok ilden gelen kurum ve kuruluşlar Malazgirt ruhunu yaşatırken yeme içme alanları ve geleneksel el sanatları dükkânlarında yöresel lezzetler satışa sunuldu. Atlı cirit gösterisi ve at yarışları da konuklardan yoğun ilgi gördü. Akşam gerçekleşen fener alayı ile program sona erdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Polat, “Protokol konuşmaları, çadır gezileri, üç otobüsle geldiğimiz personel ile gün boyu yaptığımız sohbetler, Ahlat ziyareti ve nihayet akşamki müthiş fener alayı tam bir şenlik havasında geçti. Etkinlikler boyunca her gün Malazgirt'te olacağız. Cuma günü en yüksek katılımla meydana ineceğiz inşallah.”dedi.

OLUŞTURULMA TARİHİ: 24-08-2022 09:35 |