“Her Çocuk Matematik Öğrenebilir!” Projesi Tamamlandı

Üniversitemiz Matematik Eğitimi ABD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yılmaz Mutlu’nun yürütücü olduğu “Her Çocuk Matematik Öğrenebilir!” konulu TÜBİTAK-4004 projesi çalışmaları tamamlandı.

5-12 Eylül 2022 tarihleri arasında yürütülen projenin açılış programı 1071 Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı. Proje açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ulaş Çaydaş, Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Ayça Kartal ile akademik ve idari personel katıldı.

Söz konusu proje kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler ile öğretmen adaylarının diskalkulinin anlamı, diskalkulinin nedenleri, diskalkuliye sahip çocukların bilişsel ve duyuşsal özellikleri, diskalkuliye sahip öğrencilerin tanılanması ve diskalkuliye müdahale yöntemleri ve stratejileri olmak üzere toplamda beş alanda bilgi ve deneyimlerin paylaşılması, diskalkuliye dair araştırma motivasyonlarının arttırılması amaçlanıyor. Bu amaçla projeye katılma yönünde başvuru yapanlar arasından seçilen 30 sınıf öğretmeni adayı projeye katıldı. 7 farklı üniversiteden gelişimsel diskalkuli konusunda bilgi ve deneyim sahibi öğretim üyelerinin yer aldığı projeye Türkiye‘nin 23 farklı üniversitesinden katılım sağlandı. Proje kapsamında icra edilen eğitimler sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.

OLUŞTURULMA TARİHİ: 12-09-2022 12:16 |