Deprem ve İnşaat Analiz Laboratuvarımız Yeni Ekipmanlara Kavuştu
Üniversitemiz Araştırma ve Proje Koordinasyon Birimi (TAPKOB) bünyesinde çalışmalarını sürdüren İnşaat Analiz Laboratuvarı yeni ekipmanları ile büyümeye devam ediyor.
Kamu kurumlarından ve özel sektörden gelen hizmet talepleri doğrultusunda inşaat mühendisliği alanında analiz, kalite-kontrol, proje ve danışmanlık hizmetleri veren laboratuvar, 6 Şubat Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve 7 Şubat Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğündeki depremlerden sonra da yapıların incelenmesi ve hasar tespiti ile ilgili çalışmalar yürüttü. Bilimsel altyapısı ve donanımlı kadrosuyla kamunun ve özel sektörün ihtiyaçlarına cevap veren laboratuvarın şehre ve ülkeye doğrudan ve dolaylı katkıları artarak devam ediyor.
TAPKOB bünyesinde hem analiz hem alan araştırmaları yapan laboratuvarın hizmet kalitesi ve çalışma alnının genişletilmesi için 34 kalem malzemeden oluşan gelişmiş teknolojik ekipman alındı. Bu ekipmanlar teknik ekibe sahada çok daha profesyonel, hızlı ve verimli çalışma imkânı sunacak.
Konuyla ilgili açıklama yapan TAPKOB Yönetim Kurulu Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ulaş Çaydaş, her geçen gün hizmet kapasitesini arttıran ve hizmet alanını genişleten İnşaat Analiz Laboratuvarı ile şehre ve bölgeye birçok alanda katkı sunmayı hedeflediklerini belirtti. Çaydaş, “Muş’un da içinde bulunduğu Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinin büyük bir kısmı yüksek deprem tehdidi altında. Bu gerçekten hareketle çalışmalarını sürdüren laboratuvarımıza son 5 yıl içinde kayda değer yatırımlar yaptık. 6-7 Şubat Kahramanmaraş depremleri sırasında teknik ekibimizin yaptığı çalışmalar İnşaat Analiz Laboratuvarımızın önemini bir kez daha ortaya koydu. Beş yıl önce üniversitemizşn deprem sorununa eğilmesi ve konuyla ilgili ciddi yatırımlar yapması bugün elimizi çok rahatlattı. Her zaman olduğu gibi yeni ekipmanların alım sürecinde de sınırsız desteğini bizlerden esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’ a teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.