Cumhuriyetimizin 100'üncü Yılında Anma Töreni
Cumhuriyetimizin 100'üncü yıldönümü, Ülkemizde coşkuyla kutlanmaya devam ediyor. Ülke genelindeki kutlamalar ve çeşitli etkinliklerle birlikte şehrimizde de Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına özel anma törenleri icra ediliyor.
Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını anma etkinlikleri kapsamında, Valimiz Avni Çakır ve Belediye Başkanımız Feyat Asya'nın katılımlarıyla Kent Meydanı'nda Anma Töreni gerçekleștirildi.
Bu münasebetle düzenlenen anma törenine Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican ve eşleri Dr. Öğr. Üyesi Songül Alican ile bilikte; Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Prof. Dr. Kenan Yıldırım, Rektör Danışmanımız Doç. Dr. Mehmet Özalper, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sabit Duman, Bulanık Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İrşad Sami Yuca,
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Șevgin ve Üniversitemizin farklı akademik ve idari birimlerinden öğretim üyeleri ve personel de katıldı.
Ayrıca şehrimizdeki çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının müdür ve amirleri, askeri erkân, öğretmenler ve basın mensupları da törende hazır bulundu.
Kent Meydanı'nda buluşan öğrenciler ve Mușlu hemşehrilerimizin de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu paylaştığı bu anma töreni, Vali Avni Çakır ve Belediye Başkanı Feyat Asya'nın Atatürk anıtına çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, 100'üncü yılını kutlayan Cumhuriyetimizin dünü, bugünü ve geleceği üzerine yapılan protokol konuşmalarıyla anma töreni devam etti. Valimiz Avni Çakır ve Belediye Başkanımız Feyat Asya, törene yoğun ilgi gösteren öğrencilerimiz ve hemşehrilerimizle fotoğraf çektirdi.
Cumhuriyetimizin 100'üncü yıl coșkusu akşam saatlerinde de devam etti. Saat 18:30'da Muş Belediyesi önünde toplanan vatandaşlarımız, Vali Avni Çakır, Rektörümüz Mustafa Alican ve eşleri Dr. Öğretim Üyesi Songül Alican, Belediye Başkanımız Feyat Asya ve şehrimizdeki askeri erkân, kamu müdür ve amirleri ile çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan pek çok katılımcı ile birlikte fener alayı düzenleyerek Belediye Meydanı'dan Muş Valiliğine kadar kortej oluşturdu.