images

Ramazan Sohbetleri-2: “Âb-ı Hayat”

Üniversitemiz tarafından geleneksel olarak düzenlenen Ramazan Sohbetleri programının ikinci konuğu Dr. Öğr. Üyesi Fatih Şevgin oldu. “Âb-ı Hayat” başlıklı söyleşide su, bilimsel ve güncel boyutlarıyla ele alındı.

Programda suyun kimyasal yapısı, fiziksel ve kimyasal özellikleri, yer altı su kaynaklarının oluşumu ve sondaj süreçleri gibi teknik konular hakkında bilgiler verildi. Ayrıca küresel su kaynaklarının dağılımı, dünyada yaşanan su krizi ve artan su talebinin oluşturduğu riskler değerlendirildi.
Dr. Öğr. Üyesi Fatih Şevgin, Türkiye’nin su stresi yaşayan ülkeler arasında bulunduğuna dikkat çekerek, iklim değişikliğinin kuraklık üzerindeki etkilerini ve azalan yağış rejimlerinin uzun vadeli sonuçlarını ele aldı. Bireysel su tüketim miktarları, tasarruf bilinci ve sürdürülebilir su yönetiminin önemi de program kapsamında vurgulandı.

Katılımcılar tarafından ilgiyle takip edilen program, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Editör- Fotoğraf: Öğr. Gör. Kübra Gökdemir



OLUŞTURULMA TARİHİ: 20-02-2026 19:29 |