Muş Alparslan Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) proje destek birimi tarafından Üniversitemiz akademik personeli ve öğrencilerine yönelik 2209-A-B ve TÜBİTAK BİGG bilgilendirme toplantıları tüm hızı ile devam ediyor
25 Ekim, 1 Kasım ve 8 Kasım tarihlerinde Muş Alparslan Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından organize edilen TÜBİTAK 2209-A-B ve TÜBİTAK BİGG projeleri hazırlama eğitimleri düzenlendi.
Programlarda Muş Alparslan TTO yöneticisi Dr. Öğr. Üyesi N. Cihat İÇYER’in TÜBİTAK BİGG ile ilgili sunumunun ardından Proje destek biriminden Dr. Öğr. Üyesi Halil YILMAZ, Dr. Arş. Gör. Kemal SÜLÜK, Arş. Gör. Gizem Hazan Akçay’ın TÜBİTAK 2209-A-B proje yazma eğitimi ile ilgili sunumları gerçekleştirildi.
25 Ekimde gerçekleştirilen “Ulusal ve Uluslararası Proje Türleri” başlıklı program Muş Alparslan TTO yöneticisi Dr. Öğr. Üyesi N. Cihat İÇYER’in sunumu ve Muş Alparslan TTO yönetici yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Büşra TAŞKAN moderatörlüğünde üniversitemiz akademik personellerine yönelik olarak yürütüldü.
1 Kasımda Teknik Bilimler MYO, Varto MYO, Sağlık Hizmetleri MYO akademik personel ve öğrencilerinin katılımı ile TÜBİTAK 2209-A-B proje yazma eğitimi yoğun katılım ile tamamlandı.
8 Kasımda KARGEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Teymür EROL’un katkıları ile gerçekleşen “Öğrencilere Yönelik 2209-A-B ve TÜBİTAK BİGG destekleri” konulu programa öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterildi.
Üniversitemizde proje yazma eğitimlerini koordine eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan YILDIRIM konu ile ilgili “Üniversitemizde proje kültürünün gelişmesi amacıyla organize ettiğimiz proje yazma eğitimleri büyük ilgi ile takip ediliyor. Umuyorum ki yakın gelecekte araştırmacı öğrencilerimizin sayısı ve TÜBİTAK’tan proje kabulü alan akademik personellerimizin sayısı hızlıca artacaktır. Ar-Ge faaliyetlerine büyük önem veren Rektör hocamızın tüm bu organizasyonlardaki desteğinden dolayı teşekkür ederiz.” açıklamasında bulundu.