Muş Alparslan Üniversitesi
 
Mûsıkî Topluluğu
Anasayfa

                         

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ

MÛSİKÎ TOPLULUĞU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

BİRİNCİ BÖLÜM

      Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

            Amaç

MADDE 1 – 1) Muş Alparslan Üniversitesi Mûsikî Topluluğu, mûsikîye yeteneği olan, herhangi bir enstrümanı icrâ edebilen öğrencilerin bir araya gelerek, ders dışı zamanlarında mûsikî çalışmaları yapmalarını, yaptıkları bu çalışmalarını uygun zamanlarda konserler vererek sergilemeyi amaçlayarak, bu faaliyetlerin akademik yaşamlarına olumlu noktada katkıda bulunmasını hedefler.

2) Bu hedefe yönelik yetenekli öğrencilerden Halk Müziği, Sanat Müziği, Tasavvuf Mûsikîsi grupları oluşturulur. 

Kapsam

MADDE 2-1) Bu Topluluk Çalışma Usul ve Esasları Muş Alparslan Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu bütün öğrencilerin üye olmasını sağlar.

Dayanak

MADDE 3- 1) Muş Alparslan Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Öğrenci Toplulukları Kuruluş ve İşleyiş Yönergesi

Tanımlar

MADDE 4- Bu Topluluk Çalışma Usul ve Esasları geçen;

a) Üniversite; Muş Alparslan Üniversitesini,

b) Danışman; Muş Alparslan Üniversitesi Mûsiki Topluluğunun Akademik Danışmanı,

c) Başkan; Muş Alparslan Üniversitesi Mûsiki Topluluğunun Başkanı,

ç) Üye; Topluluk Üyeleri,

d) Genel Kurul; Muş Alparslan Üniversitesi Mûsiki Topluluğunun üyeleri genel kurulu oluşturur.

e) Yönetim Kurulu; Topluluk başkanı, Başkan yardımcısı, yazman, sayman ve bir asil üyeden oluşur.

f) Disiplin Kurulu; Öğrenci Topluluğunun Üyelerinden oluşur,

g) Topluluk Çalışma Usul ve Esasları; Muş Alparslan Üniversitesi Mûsiki Topluluk Çalışma Usul ve Esaslarını ifade eder.

İKİNCİ BÖLÜM

Ad, Amblem, Adres, Üyelik, Üyelikten Çıkarma

Topluluk Amblem

MADDE 5- 1) Topluluğun Amblemi;                                          

Topluluğun Adı

MADDE 6 -1) Topluluğun adı, Muş Alparslan Üniversitesi Mûsikî Topluluğu’dur.

Adres

MADDE 7- 1) Muş Alparslan Üniversitesi Mûsikî Topluluğu’nun adresi, Muş Alparslan Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Merkezi Muş Alparslan Üniversitesi Kampüsü Diyarbakır Yolu 7. km. 49250 Muş’tur.

Üyelik  

MADDE 8-1) Üyelik başvurusu yönetim kurulunca kabul edilen her öğrenciye üyelik açıktır. Üyelik başvurusu yönetim kurulunca kabul edilen her öğrenci bir eğitim-öğretim yılı süresince Muş Alparslan Üniversitesi Mûsikî Topluluğu’nun üyesi olur.

2-) Topluluğa kaydolan öğrenciler üyelere sağlanan tüm imkânlardan yararlanır ve etkinlikler için sorumluluk yüklenir. Her üyenin bir oy hakkı vardır. Topluluk faaliyetlerinden yararlanmada öncelik hakkı bu üyelerindir. 

Üyelikten Çıkarılma  

MADDE 9-Topluluk üyeleri dilekçe vermek suretiyle istedikleri zaman, sebep göstermeksizin üyelikten çıkabilirler. Üniversiteden mezun olan öğrencilerin dilekçe olmaksızın otomatik olarak üyeliklerine son verilir.

2) Üniversitemiz topluluk yönergesi ve Muş Alparslan Üniversitesi Mûsikî Toplulğu Çalışma Usul ve Esasları dışında hareket eden üyelerin üyeliği Yönetim Kurulun toplantısında görüşülecek ve oylamaya sunulacaktır.

3) Oylama sonucunda üyelikten çıkarılma; yönetim kurulunun teklifi ve genel kurulun 2/3 kabul oyu ve topluluk başkanlığının onayı ile gerçekleşir ve bu kişiler tekrar topluluğa üye olamaz. 

 

                                                                       ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Genel Kurul, Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu, Disiplin Kurulu

Genel Kurul

MADDE 10-1) Muş Alparslan Üniversitesi Mûsikî Topluluğu’nun üyeleri genel kurulu oluşturur. 

2) Genel Kurul, Eğitim Öğretim yılı sonunda bir sonraki yıl için Yönetim ve Denetim Kurulunun asil üyeleri ile yedek üyelerini seçer. 

3) Genel Kurul, 2/3 çoğunlukla kendi Topluluk Çalışma Usul ve Esaslarında değişikliğe karar verir, bunu Genel Sekreterlik onayına sunar.       

4) Genel Kurul, Eğitim Öğretim yılı başında Yönetim Kurulu’nun teklif ettiği 2/3 çoğunlukla üyelik esaslarını kabul eder.  Genel Kurul, 2/3 çoğunlukla üyelikten çıkarma kararını verir. 

5) Genel Kurul, Öğrenci Kulüpleri Koordinatörlüğü’nden, Muş Alparslan Üniversitesi mensupları arasından bir danışman görevli talep edebilir. 

6) Genel Kurul, Yönetim Kurulu’nun isteği ile toplanır. Yönetim Kurulu üyelerinin 1/3’ünün imzası ile Genel Kurul’u toplayamazsa, toplantı Öğrenci Kulüpleri Koordinatörlüğü’nce yapılır. 

7) Genel Kurul’un karar alabilmesi için üyelerin salt çoğunluğunun hazır bulunması gerekmektedir.  

Yönetim Kurulu

MADDE 11-

1)  Yönetim Kurulu topluluk başkanı, başkan yardımcısı, yazman, sayman ve 1 asil üyeden oluşur. Yönetim kuruluna gerektiği durumlarda iştirak etmek üzere 5 yedek üye de yönetim kuruluna seçilir.

2) Yönetim Kurulu topluluğun idari organı olup çalışmaları en iyi şekilde yürütülmesinden, denetlenmesinden, Topluluk Çalışma Usul ve Esaslarının uygulanmasından topluluğun mali gelir ve giderleri ile demirbaş eşyaların korunmasında birinci derecede sorumludur. 

3) Yönetim Kurulu üyeleri Genel kurul tarafından seçilir. Yönetim Kurulu her genel kurul sonrasında göreve başlar ve bir sonraki genel kurula kadar göreve devam eder.            

4) Yönetim Kurulu faaliyet programını gerçekleştirmek ve topluluğun amaçlarına ulaşabilmesi için Topluluk Çalışma Usul ve Esasları ve yönerge dâhilinde her türlü kararı alma yetkisine sahiptir. 

5) Yönetim Kurulu öğretim dönemlerinde ayda bir toplanır gerekli görülmesi halinde başkanın çağrısı ile olağan üstü de toplanabilir. 

 6) Mazeretsiz olarak toplantıya üst üste 3 defa katılmayan topluluk üyesi yönetim kurulu karı ile topluluktan çıkarılır. Yönetim Kurulu topluluğu bağlayan her türlü yazışma ve denetleme işlemini yürütür. 

  1. Yönetim Kurulu belirtilen toplantı yeter sayısının altına düğmesi durumunda yedek üyelerle yönetim işlerini yürütür. 
  2. Yönetim Kurulu uygun görmesi veya üyelerden bir başvuru yapılması halinde sosyal kültürel toplumsal ve felsefi konularla ilgili alt komisyonlar oluşturabilir. 
  3. Bu Topluluk Çalışma Usul ve Esaslarında belirtilen hususların dışında oluşabilecek durumlarda Yönetim Kurulu Muş Alparslan Üniversitesi topluluk yönergesine göre hareket eder. 

 

Denetleme Kurulu

MADDE 12-1)  Genel kurul tarafından her ders yılı sonunda seçilen Denetleme Kurulu 3 asil ve 3 yedek üyeden oluşur.                       

 2) Topluluğun saymanlık defteri, muhtelif evrak ve demirbaş eşyalarının durumu ile elde edilen gelir ve giderlerin harcamasını denetler, demirbaş eşyaların kayıtlarının uygun düzenlenip düzenlenmediğini kontrol eder. Bu denetleme sonucunda durumu bir raporla Yönetim Kurulu’na bildirir. 

Disiplin Kurulu  

MADDE 13- Genel kurul tarafından her ders yılı başında seçilen Disiplin Kurulu 3 asil ve 3 yedek üyeden oluşur.  Muş Alparslan Üniversitesi Mûsikî Topluluğu, Yükseköğretim Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümlerinde disiplin suçu olarak sayılan ve disiplin cezasını gerektiren hiçbir faaliyette bulunamaz. Bu disiplin suçlarından birini işleyen üye öğrenci Disiplin kurulunca tespit edilir, Genel Kurul 2/3 çoğunlukla üyeyi topluluktan çıkarır. 

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Evraklar, İşleyiş, Disiplin Kurulu Görevleri, Çağrı Yöntemi, , Üyeler Yürürlülük vb.

Evraklar  

MADDE 14- 1) Karar defteri: sekreter tarafından tutulur ve saymana zimmetlenir. 

  1. Üye kayıt formları: isimleri, bölümleri, sınıfları, adres ve telefonları yazılı fotoğraflı form;  sayman tarafından muhafaza edilir. 
  2. Kasa Defteri, Para Makbuzu, Topluluk Demirbaş Defteri: Sayman tarafından tutulur. 

İşleyiş

MADDE 15- Her güz dönemi başlangıcında topluluğun yıllık faaliyet planı Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığına teslim edilir. Bu şekilde amaçlı ve planlı hareket edilerek, Üniversite imkânlarından yararlanabilir ve Üniversiteden maddi destek alınabilir.

Yönetim Kurulu Üyelerinin Seçimi ve Sorumlulukları

MADDE 16- Topluluğun yönetim kuruluna adaylıkları genel kuruldan bir hafta önceden duyurulur ve adaylar çarşaf listeyle seçilir.

BEŞİNCİ BÖLÜM

Yıllık Aidatlar, Yeter Sayısı, Toplantı Yönetimi, Adaylıklar, Topluluk Çalışma Usul ve Esasları Değişikliği

Yıllık Aidatlar  

MADDE 17- Yönetim kurulu kararınca belirlenir. Kurulu’nun gerek görmesi halinde aidat arttırılabilir, azaltılabilir veya hiç alınmayabilir.

Toplantı Yeter Sayısı  

MADDE 18-Üyelerin yarısından bir fazlasıdır.

Toplantı Çağrı Yöntemi  

MADDE 19-Toplantı Genel Kurul için yılda en az bir, Yönetim Kurulu için ise en az ayda bir yapılır. Olağanüstü durumlarda başkanın çağrısı üzerine olağanüstü toplantılar da yapılabilir.

Adaylıklar  

MADDE 20-Topluluğun Yönetim Kuruluna adaylıklar Genel kuruldan bir hafta önce duyurulur ve adaylar çarşaf liste ile seçilir. 

Topluluk Çalışma Usul ve Esasları Değişikliği  

MADDE 21-Yönetim Kurulu mevcut Topluluk Çalışma Usul ve Esaslarında ihtiyaçları karşılaması ve sıkıntıların giderilmesi için Yönetim kurulunun salt çoğunluk kararıyla Topluluk Çalışma Usul ve Esasları değişiklikleri yapabilir. Topluluk Çalışma Usul ve Esaslarında doğacak boşluklar için Muş Alparslan Üniversitesi Topluluk Yönergesi esas alınır. Muş Alparslan Üniversitesi yönergesinin ihtiyaca cevap vermemesi durumunda son karar Yönetim kurulunundur. Son karar Senatoya sunulur, Senato onayından sonra yürürlüğe girer. 

Topluluğun Feshi 

MADDE 22-Kuruluş amaçları doğrultusundaki faaliyetlerin dışına çıkması durumunda kurucu üyeler tarafından veya genel kurulun toplanması ve karara bağlanması ile topluluk faaliyetleri Senato’da fesh edilir. 

Yürürlülük  

MADDE 23- Bu Topluluk Çalışma Usul ve Esasları Muş Alparslan Üniversitesi Senatosu’nda kabul edildiği tarihten itibaren yürürlüğe girer. 

Yürütme  

MADDE 24-Bu Topluluk Çalışma Usul ve Esasları Topluluk Başkanı tarafından yürütülür.

 Kurucu Üyeler

MADDE 25-

  1. Harun BABAT
  2. Burak Orhun AKHUN
  3. Davut TOPCİ
  4. Furkan ÇINAR
  5. Nurullah ARAT
  6. Seyit Ahmet ÜNLÜ
  7. Sinan ÖZCAN
  8. Rıdvan ÖZKAN