Muş Alparslan Üniversitesi
 
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan Bağımlılıkla Mücadele Seminerleri

 

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan "Davranışsal Bağımlılıklar ile Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı (2019-2023)" ile "Uyuşturucu ile Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı (2018-2023)" kapsamında konuya dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak ve bilgi düzeylerini arttırmak amacıyla öğrencilerimize yönelik çevrimiçi seminer düzenlendi. 

 

Seminerde Öğr. Gör. Ömer Yıldırım tarafından, “Bağımlılık Bağlamında İnternetin Kötüye Kullanımı”  başlıklı bir sunum yapıldı. Yıldırım, öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde teknoloji bağımlılığını “interneti aşırı kullanılma isteğinin önüne geçilememesi, internetten yoksun kalındığında gergin davranışların olması, sosyal hayatı etkileyen bağımlılık” olarak tanımladı. İnternet bağımlılığı ya da saplantılı internet kullanımının bir dürtü kontrolü sorunu olduğunu dile getiren Yıldırım, İnternet Bağımlılığı Hastalığı (IBH) olarak da tanımlanan bu rahatsızlığın düşük benlik saygısı, depresyon, sosyal fobi, utangaçlık ve dürtüsellik gibi olumsuz durumlara sebep olduğunu belirtti. Seminer soru cevap faslının ardından sona erdi. Program çerçevesinde 18 Kasım Çarşamba günü Öğr. Gör. Hasan Evcimen tarafından “Kumar Bağımlılığını Önleme” başlıklı bir sunum daha gerçekleştirilecek. 

 

Program, 2 Aralık’ta Öğr. Gör. Necmettin Çiftçi tarafından “Aile ve Çevrenin Madde Bağımlılığı Üzerine Etkisi” ve 9 Aralık’ta Öğr. Gör. Arzu Karakaya tarafından “Uyuşturucu ile Mücadele”  başlıklı çevrimiçi sunumların yapılmasıyla sona erecek.