Muş Alparslan Üniversitesi
 
Sosyal Bilimler MYO’da İki Yeni Önlisans Programı Eğitim-Öğretime Başlıyor

Sektörlerin kalifiye personel ihtiyaçları doğrultusunda her geçen gün kendini güncelleyen Muş Alparslan Üniversitesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Fotoğrafçılık ve Kameramanlık ile Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Önlisans Programlarına 2019-2020 eğitim öğretim dönemi için öğrenci alacak.

 

Kasım 2018 tarihli “Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmelik” uyarınca akademik personel ihtiyaçları tamamlanan Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı 40 öğrenci, Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Programı 40 öğrenci alarak eğitim-öğretim hayatına başlayacak.

 

Kabin Simülatörü Kuruluyor

 

Havacılık sektöründeki devlet ve özel kuruluşların ihtiyaç duyduğu nitelikli personeli uluslararası gereklilikler, uluslararası sivil havacılık organizasyonları ve kuralları doğrultusunda yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Özalper Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Önlisans Programıyla ilgili yaptığı açıklamada, ”Uygulamanın önemli olduğu bu alanda, konumu itibariyle havalimanına yakın oluşu Muş Alparslan Üniversitesinin tercih edilmesi konusunda avantaj sağlayacak önemli bir husustur. Ayrıca programın uygulamalı derslerinin yapılması için planlanan Mock-Up (Kabin Simülatör) kurulumu da önümüzdeki günlerde üniversitemizde gerçekleştirilerek, 2019-2020 döneminde öğrencilerin kullanımına açılacaktır. Öğrencilerimiz teorik derslerini uçak içi kabin formatında düzenlenmiş laboratuarlarda, sektör deneyimi olan öğretim görevlileri tarafından uluslararası kurallara birebir uygun olarak alacaktır” dedi.

 

Hem Sanatçı Hem Teknik Personel Yetişecek

 

Görsel-İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Başkanı Öğretim Görevlisi Mehmet Demirel Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Önlisans Programının açılmasıyla alakalı olarak yaptığı açıklamada “Görsel estetiğin hayatın tüm alanlarına bu denli sirayet ettiği başka bir çağ olmamıştır. Bu bağlamda, her türlü görsel iletiyi doğru ve kapsamlı bir şekilde okumak, anlamak, değerlendirmek ve üretebilmek çağımızda değer gören bir durum olarak karşımızdadır.Giderek büyüyen ve gelişen bu sektörün en çok ihtiyaç duyduğu meslek grupları arasında olan fotoğrafçılık ve kameramanlık alanında önemli bir uzman personel açığı vardır. Söz konusu bu açığın doldurulması, teknik ve teorik anlamda donanımlı personellerin yetiştirilmesini gerektirmektedir. Bölümümüzde hem sanatçı hem teknik personel yetişecek” ifadelerini kullandı.

 

Programlardan Mezun Öğrencileri Geniş Bir İş Sahası Bekliyor

 

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programından mezun olan öğrenciler havayolu şirketlerinin genel müdürlükleri, yurt içi ve yurtdışı yolcu taşıyan havayolu şirketleri, yabancı havayolu şirketleri, sivil havacılıkla ilgili her türlü firma ve şirketlerde çalışabilmektedirler. Ayrıca Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programından mezun olan öğrenciler DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile Havacılık Yönetimi, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Lojistik Yönetimi, Ulaştırma ve Lojistik, Uluslararası Lojistik, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Seyahat İşletmeciliği, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği, Turizm İşletmeciliği gibi bölümlere de geçiş yapabilmektedirler.

 

Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Önlisans Programını başarıyla tamamlayan öğrenciler ise medya, iletişim, haber ve reklam gibi alanlarda fotoğrafçı, kameraman, kurgu uzmanı, muhabir, editör, yönetmen ve yapımcı gibi pozisyonlarda istihdam edilebilmektedir.