Muş Alparslan Üniversitesi
 
Üniversitemizden Özel Gereksinimli Öğrencilere Sportif Destek

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü, 2. Sınıf öğrencileri, “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Muş Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen Mobil Gençlik Organizasyonuna katıldı. BESYO öğrencilerimizin aktif rol aldığı ve Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Mehmet Şükrü Közcü sorumluluğunda düzenlenen Mobil Gençlik Organizasyonuna, Muş Özel Eğitim Uygulama Merkezi 35 özel gereksinimli öğrenci ile 15 özel eğitim öğretmeni katıldı. 

 

Topluma Hizmet Uygulamaları dersi yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Metin Karayol, “Bu derste amacımız, öğrencilerimizin mesleki gelişimlerine katkı sağlarken, toplumda ihtiyaç duyulan alanlarda üniversite gençliğinin yardımseverlik ve hizmet üretmesine aracılık ederek toplumsal farkındalık oluşturmaktır.” dedi.

 

Dr. Karayol, Mobil Gençlik Merkezi Projesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sunulan hizmetlerden yararlanma imkânı bulamayan ya da yeterince yararlanamayan gençlere söz konusu hizmetlerin yerinde sunulmasının hedeflendiğini ifade etti. Mobil Gençlik Merkezi Projesi ile köy, ilçe ya da merkezdeki okullarda, sanayi bölgelerinde, meydanlarda ve benzeri mekânlarda kitap dağıtımı, satranç turnuvası, sportif etkinlikler, önemli günlere ilişkin aktiviteler düzenlendiğini belirten Dr. Karayol, özellikle merkeze uzak mahallerde ikamet eden dezavantajlı gençlerin katılacağı sportif, kültürel, eğitsel ve sanatsal etkinliklerin önemine işaret etti. 

 

“Toplumsal bir hizmeti hayata geçirdik.”
Mobil Gençlik Merkezi Projesi kapsamında 16 ayrı branşta yürütülen boks, okçuluk, voleybol, sokak tenisi, mini golf, satranç, hat sanatı, langırt, basketbol, futbol, halk oyunları, matrak ve çocuk oyunları gibi etkinliklerin, gençlerle buluşturulduğunu dile getiren Dr. Karayol şöyle konuştu: “Bu vesile ile Topluma Hizmet Uygulamaları dersimiz kapsamında özel gereksinimli öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle psikomotor, sosyal, bilişsel ve duygusal özelliklerine pozitif anlamda katkı sağlayarak bütün öğrencilerin hem gönüllerince eğlendiği hem de deneyim kazandığı toplumsal bir hizmeti hayata geçirdik.

 

Bu ve benzer sosyal çalışmalara öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin aktif katılımını daima teşvik eden Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’a ve yönetimine; etkinliklerde paydaş olarak BESYO öğrencilerimize hizmet etme fırsatı verdikleri için Muş Gençlik Merkezi ve Muş Özel Eğitim Uygulama Merkezi yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkür ederiz.”

 

Mobil Gençlik Organizasyonu, BESYO öğrencilerimizin katılımcılara ikramda bulunması ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.