Muş Alparslan Üniversitesi
 
TÜBİTAK’tan Muşlu Öğrencilerin Gelişimine Katkı Sağlayacak Üç Projemize Destek

Üniversitemizin akademik kadrosunun farklı alanlarda geliştirdiği uygulamalı projeler destek bulmaya devam ediyor. Akademisyenlerimizin hazırladığı eğitsel nitelikte üç proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye layık görüldü. TÜBİTAK’ın 2017 - 2018 Çağrı Döneminde 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında Türkiye genelinden desteklenmesine karar verdiği 193 proje arasında, üniversitemizin Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Dr. Cumhur Türk’ün, Dr. Erdinç Öcal’ın ve Dr. Abdulhamit Karademir’in imzasını taşıyan 3 farklı proje yer alıyor.

 

“Zekâ Küpü 2”, “Bilim Sahnede” ve “Minikler Matematikle Oynuyor”
Doğa, bilim ve teknoloji konularında farkındalık yaratmak amacıyla hedef kitlenin bilimsel konu, kavram ve süreçleri gözlem ve uygulamalarla anlamasına imkân sağlayan ve belirli bir program dâhilinde gerçekleştirilen etkinlikleri kapsayan TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında desteklenecek projeler açıklandı. Üniversitemiz öğretim üyelerinin hazırladığı ve TÜBİTAK tarafından desteğe layık görülen üç proje de Muşlu öğrencileri ve eğitimcileri geliştirmeye yönelik hedeflere sahip. 

 

Muş’ta öğrenim gören ortaokul öğrencilerine yönelik hazırlanan Dr. Öğr. Üyesi Cumhur Türk’ün “BİSTEK: Zekâ Küpü 2” başlıklı projesi, TÜBİTAK tarafından ikinci kez destekleniyor. BİSTEK kısaltması, Bİlim, Sanat ve TEknoloji Kampı kelimelerinin baş harflerinden oluşurken, projenin hedef kitlesini oluşturan başarılı ortaokul öğrencilerini nitelemek için de “Zekâ Küpü” teması belirlenmiş. 

 

Dr. Öğr. Üyesi Erdinç Öcal’ın hazırladığı “Bilim ve Sanat Sahnede Buluşuyor (Bilim Sahnede)” başlıklı projede, 11 gün boyunca 11 farklı bilim insanının hayatlarından önemli kesitlerin tiyatro ve drama uygulamalarıyla ele alınarak Muş’ta öğrenim gören ortaokul öğrencilerinin bilime ve bilim insanlarına yönelik tutumlarının geliştirilmesi amaçlanıyor. 

 

Dr. Öğr. Üyesi Abdulhamit Karademir’in hazırladığı “MİMATOY: Minikler Matematikle Oynuyor” başlıklı projenin isminde geçen MİMATOY kısaltması, Mİnikler MATematikle OYnuyor kelimelerinin baş harflerinden oluşurken, projenin iki aşaması bulunuyor. İlk aşamada ülke genelinden yapılacak başvurular arasından seçilecek otuz okul öncesi öğretmeni ve otuz okul öncesi öğretmenliği üçüncü sınıf öğrencisi beşer günlük iki farklı kampa alınacak. İkinci aşamada ise ilk aşamada geliştirilmesi hedeflenen matematik materyalleri Muş’taki okul öncesi eğitim kurumlarında çocukların eğitimi için aktif olarak kullanılacak.

 

Uygulamalarının tamamı Muş Alparslan Üniversitesi Külliyesinde gerçekleştirilecek projeler kapsamında, ülkemizin çeşitli üniversitelerinden çok sayıda öğretim üyesi ve tiyatro sanatçısı üniversitemizde uygulamalı eğitimler verecek.