Muş Alparslan Üniversitesi
 
Öğrencilerimiz Kalkınma Planı Sürecine Görüşleriyle Katkı Sağladı

Türkiye’nin uzun vadeli kalkınma politikalarına yönelik 11. Kalkınma Planı (2019-2023) hazırlık sürecine, öğrencilerimiz de katıldı. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) / TRB2 Bölgesi On Birinci Plan İl Toplantıları çerçevesinde Sabahattin Zaim Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Genel Sekreter Yardımcımız Ferit Uslu, DAKA Uzmanı Dr. Muhammed Ali Yıldırım, DAKA Uzmanı Emine Alpaslan, akademik ve idari personelimiz ile çok sayıda öğrencimiz hazır bulundu.

 

Üniversitemiz, önümüzdeki beş yılda ulaşması hedeflenen politikaların yol haritası niteliğindeki 11. Ulusal Kalkınma Planı süreci toplantılarından birine ev sahipliği yaptı. Toplantıda konuşan DAKA Uzmanı Dr. Muhammed Ali Yıldırım, 2019-2023 yıllarını kapsayacak 11. Kalkınma Planı sayesinde ülkemizin uzun vadeli kalkınma politikalarının yol haritasının belirleneceğini söyledi. Yıldırım, ekonomik büyümenin yanı sıra insani gelişmişlik, hukukun üstünlüğü, bilgi toplumu, uluslararası rekabet gücü, kurumsallaşma, sürdürülebilirlik ve kapsayıcılık boyutlarını da içeren çok yönlü bir anlayışla oluşturulan kalkınma planının bütüncül bir bakış açısıyla hayata geçirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

 

Öğrencilerimize Göre Türkiye’nin Kalkınmada Önceliği Eğitim

Toplantıda, 11. Kalkınma Planı hazırlıkları kapsamında öğrencilerimizin plandan beklentileri ile katkılarını almak ve plana yansıtmak amacıyla hazırlanan anket çalışması uygulandı. Anket uygulaması öncesinde öğrencilerimize hitap eden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Karadağ, toplumsal refahın artması için ülkenin sahip olduğu potansiyeli ortaya çıkarmak ve kaynakları yönlendirmek bakımından anketlerin dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak öğrencilerimize, “Türkiye’nin 5 yıllık kalkınma politikaları sizin cevaplarınızla yön bulacaktır.” dedi.

 

Anket kapsamında sorulan “Önümüzdeki plan döneminde Türkiye’nin kalkınma öncelikleri nelerdir?” sorusuna öğrencilerimiz birinci sırada “Eğitim” cevabını verdi. Öğrencilerimizin öncelikli gördüğü diğer alanlar ise “Demokrasi, Adalet ve Güvenlik”, “Sağlık”, “İstihdam” ve “Bölgesel Gelişme” şeklinde açığa çıktı.

 

Toplantı, soru-cevap faslıyla son buldu.

 

DAKA tarafından yürütülen plan süreci toplantılarında yerel paydaşların, kadınların, gençlerin ve tüm vatandaşların kalkınma sürecine dâhil olması amaçlanıyor. 11. Kalkınma Planı Vatandaş Anketine katılmak için tıklayınız. (Anket süresi 1-2 dakika olup link, 28.02.2018 tarihlerine kadar aktif olacaktır.)