Muş Alparslan Üniversitesi
 
Merkezi Dersliklerin Tesliminde Sona Gelindi

Üniversitemiz kampüs yerleşkesinde bulunan merkezi dersliklere ait üç blok, Eylül ayının ilk haftasında eğitim ve öğretime hazır olarak teslim edilecek.

 

Merkezi dersliklerin 2017-2018 Güz Döneminde eğitim-öğretim faaliyetlerine yetiştirilmesi için yoğun mesai harcandığını belirten rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat: “Merkezi derslikleri Allah’ın izniyle Eylül ayının ilk haftasında sıraları ile birlikte eğitim öğretim faaliyetleri için teslim alacağız. Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığındaki tüm arkadaşlarımız yoğun olarak izleme ve kontrol sürecindeler. Ayrıca İdari Mali İşler Daire Başkanlığı iç tefrişat konusunda tüm alımlarını bitirdi ve montaj süreci başladı. Binanın daha rantabl olabilmesi için proje aşamasından bu yana çok ciddi değişiklikler yapıldı. Bina incelendiğinde bunu çok rahat bir şekilde görebiliyorsunuz” dedi.

 

Binanın bundan sonra Merkezi Derslikler olarak anılacağının altını çizen Prof. Dr. Polat: “Binamız iki aşamadan meydana gelmektedir. İlk aşama 2012 yılında ihaleye çıkılan birinci bölümüdür. Bu bölüm iki adet derslik binası ile bir adet idari binadan oluşmaktadır. Binanın tamamının 2014 yılının 10’uncu ayında teslim edilmesi gerekirken ancak % 26’sı tamamlanabilmiştir. 2015 yılının 4’üncü ayında firmanın sözleşmesi feshedilmiş ve yeniden ihaleye çıkılmıştır. İhale sonucunda 2017 yılının 5’inci ayında yeni firma ile sözleşme imzalanarak inşaat çalışmalarına yeniden başlanmıştır. Bu aşamada ilk bölüm ile ilgili olarak inşaat çalışmalarının iş programına paralel olarak gittiğini ve ilk bölümde yer alan idare binamızın da 2017 yılının 11’inci ayında, iki bloktan oluşan dersliklerin ise 2018 yılının 10’uncu ayında kullanılabileceğinin müjdesini de vermek isterim” dedi.

 

 Üç Boyutlu Akıllı Tahta Kullanıldı

 

Merkezi dersliklerin ikinci bölümünün üç bloktan oluştuğunu ve öğrenci mevcudunun düşünülerek farklı kapasitelerde dersliklerin yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Polat; “Merkezi dersliklerde toplam 48 sınıf, 112 ofis bulunmaktadır. Dersliklerin bulunduğu bloklardan her birine, bölgemizden çıkan ve akademik kişiliği diğer tüm kimliklerinin önüne geçen ilim adamlarının ismleri verildi. Prof. Dr. Fuat Sezgin, Prof. Dr. Aziz Sancar ve Prof. Dr. Mahmut Gazi Yaşargil'in isimleri bundan sonra yeni dersliklerimizin girişinde öğrencilerimizi karşılayacak. Üniversitemiz bölümlerinin öğrenci kontenjanları da düşünülerek derslikler 63, 83, 120 ve 210 kişi kapasiteli olarak dizayn edildi. Dersliklerimizin tamamı yükseltili, yani amfi düzenindedir. Ayrıca dersliklerimiz en son teknoloji ürünü, uzaktan erişim sağlanabilen, üç boyutlu gözlüklerle üç boyutlu video izlemeye imkân tanıyan akıllı tahtalarla donatıldı. Bunların yanı sıra büyük sınıflarımızda öğrencilerin daha rahat duyabilmeleri için ses sistemi de monte edildi. Tüm aydınlatma sistemi enerji tasarrufu sağlayan LED teknolojisi kullanılarak inşa edildi. Ayrıca çetin kış mevsimini sorunsuz bir şekilde atlatabilmek için binanın tamamı, üniversitemizde ilk defa kullanılan ve geçtiğimiz şiddetli kış ayında tam puan alan 7 katlı üretim teknolojisine sahip bir çatıyla donatıldı. Gecesini gündüzüne katarak titiz bir çalışma yürüten ve mesaisinin büyük kısmını bitme aşamasında olan merkezi dersliklerde harcayan mesai arkadaşlarıma ve inşaat sürecinde emek yoğun çalışan firma mensuplarına teşekkür ediyorum” dedi.

 

 Akıllı Binaya Giriş Yok

 

Öğretim elemanlarının ofislerine personel kartlarıyla giriş yapabileceklerini, personel kartı olmayanların ya da sisteme kayıtlı olmayanların binaya giremeyip asansörü kullanamayacaklarını ifade eden Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Salih Özer; “Merkezi dersliklerimizi birbirine bağlayan uzun bir koridorumuz mevcut. Bu koridorda modern oturma ünitelerinin yanı sıra yan tarafta 500 metrekare büyüklüğünde bir de kantin yer alacak. Son teknoloji ürünü klima ve havalandırma sistemleri ile donatılmış olan kantin, tüm personelimize ve öğrencilerimize hizmet edebilecek. Kantinin hemen altında, ilk olarak bu binamızda hayata geçirilen, bay ve bayan abdesthaneleri ile mescitleri olacak. Araçların park edilebilmesi için 2 bin metrekare açık otopark alanı ve tüm binanın etrafını rahatça dolanabilecek geniş araç yolları bulunuyor. Ayrıca öğrencilerimizin iyi vakit geçirmeleri için toplam 7 bin 500 metrekare çim alanlarımızda ağaçlandırma yapılacak olup, bu alanlara çok sayıda kameriye yerleştirilecek.” dedi.

 

 Tüm Detaylar İncelendi

 

Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’ın merkezi dersliklerin 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemine yetiştirilmesi için yoğun mesai harcayarak tüm binayı en ince ayrıntısına kadar günlük incelediğini ifade eden Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Salih Özer; “Rektörümüz neredeyse merdiven imalatlarındaki ince detaylara kadar her alana farklı bir gözle bakmamızı sağlıyor. Her alandaki yoğun ilgisi ve desteği için kendilerine teşekkür ediyorum. Binanın daha verimli kullanılabilmesi adına birçok değişiklik yaptık. Binanın içine girildiği andan itibaren bu detayların daha iyi anlaşılabileceğini düşünüyorum. Merkezi dersliklerin eğitim-öğretim dönemine yetiştirilmesinde emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.